INSCHRIJVINGEN

Schooljaar 2020-2021

Wegens de geldende veiligheidsmaatregelen verlopen de inschrijvingen dit jaar anders.
Er is een verbod op fysieke inschrijvingen.
De inschrijving voor de school gebeurt dan ook volledig en enkel digitaal.
Onderaan dit bericht vindt u de link naar de inschrijvingsmodule.
Wij werken met een tijdsregistratie om de chronologie van inschrijven te garanderen

Hoe kan u zich voorbereiden?

• Hou het rijksregisternummer van uw zoon/dochter klaar.

Hoe werkt het?

• Klik onder deze uitleg door naar het online inschrijvingsformulier.
  • Vul alle gegevens correct in.
  • Duid op het formulier aan in welke klas u uw zoon/dochter wil inschrijven.
  • Lees op voorhand het schoolreglement <klik>.
  • Klik op verzenden om de inschrijving te realiseren.

Wat gebeurt er nadien?

• Als u de inschrijving hebt verzonden, verschijnt er een boodschap op het scherm. Die boodschap meldt dat wij het formulier goed hebben ontvangen.
  • Later contacteren wij u.
    • Wij vertellen u of er plaats is in de school voor uw zoon of dochter.
    • Is er geen vrije plaats, dan verneemt u op welke plaats u staat op de wachtlijst.
    • Wij maken een afspraak met u voor een intake-moment.

Nu inschrijven?

18 mei: kwalificatiejaar OV3 naar school, alle andere leerlingen blijven thuis.

Voor het kwalificatiejaar OV3 (5e jaar) herstarten de lessen op maandag 18 mei. De leerlingen volgen les in kleine groepjes. De leerkrachten BGV en GASV zorgen voor een aangepast lesprogramma. Alle leerlingen van het 5e jaar en hun ouders ontvangen een aangepast uurrooster. Stages en kwalificatieproeven gaan niet meer door. De lessen op school zijn verplicht voor de betrokken leerlingen.

Alle andere leerlingen van OV3 blijven voorlopig thuis.  Ook de leerlingen van OV1 en OV2 blijven thuis. Hun leerkrachten bieden hen online diverse opdrachten aan. Zo kunnen de leerlingen thuis bijleren en oefenen. Ook blijft de band met de school zo bestaan. De leerkrachten en leerlingbegeleiders nemen geregeld contact met de leerlingen en hun ouders.

Voor leerlingen die dit echt nodig hebben, voorziet de school opvang. Ouders, leerlingen en directie maken hierover vooraf duidelijke afspraken.

Voor al wie op school aanwezig mag of moet zijn, komen veiligheid en gezondheid op de eerste plaats. De school voorziet het nodige in verband met social distancing, contactbubbels, handen wassen, materiaal ontsmetten. Alle leerlingen en personeelsleden van de Cardijnschool dragen op school mond- en neusbedekking.  Er worden geen warme maaltijden aangeboden.

Meer info ?

Door het coronavirus kunnen leerlingen voor een tijdje niet meer naar school. Misschien denk je dat het daardoor niet meer mogelijk is om bij het CLB van jouw school hulp te vragen. Gelukkig is dit niet zo! Elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding blijft bereikbaar voor jou en er is zelfs meer!
Je kan ook via een chat terecht bij het CLB: de CLBch@t. Dit is volledig anoniem. Hiermee willen we jou en/of jouw ouder(s) maximaal ondersteunen. Iedereen kan hier terecht met al zijn/haar vragen!
Misschien heb je wel vragen rond het coronavirus? Of heb je vragen bij je schoolloopbaan en hoe je moet studeren? Misschien voel je je even niet goed in je vel en wil je een gesprek? Aarzel dan zeker niet om met de CLBch@t te chatten via de computer, tablet of gsm. Tijdens de openingsuren van de chat staan er medewerkers klaar om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of om met jou een gesprek te doen.
Wanneer kan je terecht bij onze chat?
De chat is gedurende deze periode open van maandag tot donderdag vanaf 14u tot 21u. Soms is er een wachtrij, maar de CLB medewerkers doen hun best om jou zo snel mogelijk te horen.
Je vindt de chat terug via volgende link: clbchat.be

MAATREGELEN CORONAVIRUS

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. De kinderdagverblijven blijven open.

In alle scholen van de vzw Sint-Goedele Brussel worden:

• de lessen dan ook geschorst;
  • blijft de opvang van de leerlingen verzekerd. We verwachten dan ook de leerlingen van wie de  ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders.

Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie…

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt tot en met 3 april 2020. Tijdens deze periode worden er op school geen warme maaltijden aangeboden. In alle kinderdagverblijven van de vzw Sint-Goedele Brussel is de opvang verzekerd!

Open klasdagen uitgesteld

In maart kunnen jullie komen kennismaken met onze school.

Opleidingsvorm 3 (type basisaanbod) zet zijn deuren open op 6 maart (Klik voor meer info).

Opleidingsvorm 1 en 2 (type 2) zet zijn deuren open op donderdag 19 maart en vrijdag 20 maart (Klik voor meer info).

Cardijnfestijn uitgesteld

Naar aanleiding van de laatste adviezen omtrent het Coronavirus, heeft het schoolbestuur beslist om het Cardijnfestijn uit te stellen. We volgen dit verder op en houden jullie op de hoogte.