Menu Sluiten

Aanmelden en inschrijven in de Cardijnschool voor schooljaar 2022-2023

De inschrijving van een nieuwe leerling gebeurt digitaal volgens voorrangsregels of voorrangsperiodes.  Dit betekent dat bepaalde groepen kunnen inschrijven vóór andere groepen. Data van inschrijvingen kunt u vinden op www.inschrijveninbrussel.be.

Inschrijvingen worden aanvaard zolang er plaats is. Daarna wordt uw kind op een wachtlijst geplaatst.

Aanmelden gebeurt altijd samen met de lagere school, het CLB of met een medewerker van de Cardijnschool.

1ste periode: 10 januari – 21januari 2023:

Inschrijvingen broers en zussen en kinderen van personeel

2de periode: tussen 7 maart 9.00u en 18 maart 16.00u

Digitaal aanmelden

Bereid je voor op de aanmelding. Voor een aanmelding zijn de volgende documenten nodig:

·         Contactgegevens van de ouder: naam, adres, e-mailadres, telefoon

·         Gegevens leerling: naam, geboortedatum, rijksregisternummer

·         Voorrang Nederlands:

o    1. een document over de kennis van het Nederlands (diploma of attest ouder)

o    2. een document over de relatie tussen ouder en de leerling (kids-ID of geboorteakte of attest van gezinssamenstelling) ü

Bevestiging van aanmelding.

Na de aanmelding krijgt de ouder een overzicht van de aanmeldgegevens. Is er een fout in de aanmelding? Contacteer de helpdesk Brussel: bel 02 553 05 82 of mail: lopbrussel.secundair@vlaanderen.be

28 maart : Resultaat van de aanmelding

·         Heeft het kind een plaats? Dan kan de ouder inschrijven tussen 29 maart en 4 mei 20223

·         Heeft het kind geen plaats? De ouder krijgt een weigeringsdocument met de plaats op de wachtlijst. Als er een plaats vrij komt, zal de school de ouder contacteren.

Inschrijven tussen 29 maart tem 4 mei 2023

De school zal de ouder contacteren voor een inschrijving.

Hoort de ouder niets van de school voor 1 april 2021? Contacteer zelf de school.

De inschrijvingen verlopen in het Nederlands.  Als u zelf geen Nederlands spreekt, moet u iemand meebrengen die u in het Nederlands kan helpen.

Na de inschrijving wordt u uitgenodigd op een intakegesprek om een zo goed en volledig mogelijk beeld van de leerling te krijgen (zowel naar zijn mogelijkheden als beperkingen toe).

3de periode: Vanaf 9 mei 2023 vanaf 9.0u: start vrije inschrijvingen

Iedereen kan nu inschrijven als er vrije plaatsen zijn.

Geen vrije plaatsen? Dan komt het kind op de wachtlijst. De school geeft de ouder een weigeringsdocument met de plaats op de wachtlijst.